Алекс СО Новини

Свіжі та актуальні новини від Алекс СО.

  1. Новини
  2. Як уникнути штрафу з 1 жовтня? Обов’язкова вимога кожного водія
26.09.2018
Новини від СЕАТ

Як уникнути штрафу з 1 жовтня? Обов’язкова вимога кожного водія

В холодну пору року усі водії зобов’язані поза населеними пунктами вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Така постанова щодо додаткового освітлення вдень діє з 1 жовтня по 1 травня.

ититит

В осінньо-весняний період, коли часто виникають умови недостатньої видимості, включені фари або ходові вогні дозволять водіям заздалегідь розглянути на дорозі машину й утриматися від ризикованих маневрів.

Відповідна установа зазначена у Правилах дорожнього руху: згідно з пунктом 9.8 ПДР, з 1 жовтня по 1 травня правило є обов'язковим для виконання і має за мету підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлий час доби, так і в темний. Невиконання цієї норми (вона з’явилася у ПДР у 2013 році) може обернутися додатковими хвилинами неприємного спілкування з правоохоронцями на дорогах та штрафом у розмірі 425 грн.

Важливо також, що денні ходові вогні (ДХО), що призначені для покращення видимості транспортного засобу, мають бути білого кольору. Якщо у Вас помаранчеві (як на американських машинах) - необхідно включати не їх, а ближнє світло.


Відтак темним часом доби вважається «частина доби від заходу до сходу сонця». Раніше було визначено, що це період від кінця вечірніх сутінків (30 хвилин після заходу) до початку вранішніх сутінків (30 хвилин до сходу).

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.