Алекс СО Новини

Свіжі та актуальні новини від Алекс СО.

  1. Новини
  2. SEAT бере участь у новому європейському проекті з виробництва біометану з відходів
18.09.2019
Новини від СЕАТ

SEAT бере участь у новому європейському проекті з виробництва біометану з відходів

Компанія планує випробувати у своїх автомобілях біопаливо, отримане з муніципальних звалищ. Згідно з планами, проект буде функціонувати до 2023 року, а загальний бюджет складе 4,3 мільйона євро.

рногог

До 2023 року компанія SEAT буде брати участь у нещодавно затвердженому Європейською комісією проекті Life Landfill Biofuel, спрямованому на отримання відновлюваного газу з муніципальних звалищ. Мета полягає в підвищенні ефективності управління шляхом отримання біометану з багатого місцевого джерела енергії. Проект буде реалізований протягом наступних чотирьох років у співпраці з іншими партнерами. Його загальний бюджет складе 4,3 мільйона євро, 55% з яких профінансує Європейська комісія.

Ендрю Шеперд (Andrew Shepherd), відповідальний за проекти SEAT з відновлюваного газу, підкреслив: «Цей проект дозволить нам досягти прогресу в розробці й дослідженні шляхів використання біометану в якості палива. Наша кінцева мета - гарантувати нульовий вплив на довкілля за рівнем викидів CO2 протягом усього життєвого циклу автомобілів».

Маючи на меті стимулювати економіку замкненого циклу, підвищити енергоефективність і знизити обсяги викидів, на даний момент SEAT працює над проектом Life Methamorphosis для отримання біометану з попередньо відібраних відходів та рідкого гною з ферми в муніципалітеті Лерида (Lleida). Новий проект Life Landfill Biofuel стане наступним кроком, оскільки передбачає використання сировини безпосередньо зі звалища без попереднього сортування.

До 2035 року Європейський Союз планує обмежити до 10 % обсяг відходів, які можна буде вивозити на звалища. З огляду на це переробка відходів на біопаливо для автомобілів стане одним із рішень цієї проблеми в екологічній сфері. До переліку інших організацій, які беруть участь у цьому новому проекті, належать FCC, IVECO, Університет Гранади, фонд CARTIF, SYSADVANCE і Gasnam. Крім того, подібний проект з переробки стічних вод на біопаливо компанія SEAT розробила спільно з Aqualia.

Кількість звалищ у Європі становить близько півмільйона, тож розробка і дослідження ефективних методів отримання біометану з відходів являє собою можливість для бізнесу: отримуючи енергію з відходів, можна одночасно сприяти зниженню викидів у довкілля.

З огляду на це існує великий потенціал з видачі сертифікатів походження на виробництво біометану. Така система створить умови для розвитку цієї галузі промисловості в Іспанії подібно до інших країн Європейського Союзу, а можливість передачі таких сертифікатів з однієї галузі в іншу відкриє численні можливості перед транспортною галуззю.

SEAT - європейський автовиробник із найширшою лінійкою автомобілів з двигунами на стисненому природному газі (CNG).

Чотири моделі випускаються на заводі компанії в Мартурелі: це Leon, Leon Sportourer, Ibiza й Arona - єдиний позашляховик на стисненому газі у світі. У 2018 році компанія потроїла обсяги продажів моделей на стисненому газі й оголосила про інвестиції на суму в 6 мільйонів євро для розширення виробничих можливостей заводу в Мартурелі з метою збільшення щоденного випуску автомобілів з двигуном на стисненому природному газі з 90 до 250. Крім того, SEAT є центром передового досвіду Volkswagen Group у сфері розробки технологій з використання стисненого природного газу в якості альтернативного палива.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.