Алекс СО Новини

Свіжі та актуальні новини від Алекс СО.

  1. Новини
  2. Нічого зайвого: максимально компактний концепт-кар SEAT Minimó
12.03.2019
Новини від СЕАТ

Нічого зайвого: максимально компактний концепт-кар SEAT Minimó

У SEAT показали своє бачення міської мобільності. В компанії показали майбутнього новий концепт-кар SEAT Minimó.

огеогн

Це повністю електричний транспортний засіб, що поєднує в собі найкращі якості автомобілів і мотоциклів, покликаний зменшити транспортне навантаження на міста.

SEAT Minimó є першим транспортним засобом, спроектованим спеціально для сервісів спільного користування. Завдяки рішенням на кшталт інноваційної системи заміни батарей SEAT Minimó може забезпечити майже 50-відсоткове зниження експлуатаційних витрат сервісів спільного користування електромобілями.

Концепт-кар було вперше публічно представлено наприкінці лютого на виставці Mobile World Congress у Барселоні.

У компанії кажуть, що створили квадроцикл із повністю електричним приводом для того, щоб допомогти у розв'язанні багатьох проблем з переміщенням вулицями міст. Це, зокрема, дедалі жорсткіші обмеження щодо типів транспортних засобів, які можуть в'їжджати в місто, зростання втоми від заторів, нестача місць для паркування.


Minimó поєднує переваги компактних габаритів мотоцикла з безпекою й комфортом великого легкового автомобіля, зводячи до мінімуму причини невдоволення через переміщення вулицями наших міст.


«Індустрія адаптується до змін у ставленні клієнтів до особистого транспорту. За допомогою Minimó, нашого першого створеного з цією метою продукту, SEAT прагне сприяти розв'язанню цих проблем, поєднуючи технології автономного керування із системами електропривода для створення міської мобільності майбутнього», - повідомив президент SEAT Лука де Мео (Luca De Meo).


Невелика ширина транспортного засобу забезпечить належну маневровість і полегшить рух у містах. А закритий практичний корпус сприяє підвищенню безпеки й задовольнить потреби різних категорій водіїв.


Повністю електричний силовий агрегат з нульовим рівнем викидів означає, що в'їзд у центри міст із найжорсткішим екологічним законодавством більше не буде проблемою. Ще одна перевага - можливість заміняти акумуляторні батареї для швидкого й ефективного відновлення запасу енергії транспортного засобу. Це значно скоротить час заряджання для приватних власників та експлуатаційні витрати для міських сервісів зі спільного користування електромобілями.

Дизайн, створений для життя

Гібридна сутність Minimó, який має якості легкового автомобіля й мотоцикла, підкреслює його основне призначення - комфортне перевезення двох осіб у мінімально можливому формфакторі.


Концепт-кар, довжина якого 2,5 м, а ширина - 1,24 м, достатньо компактний, щоб подолати найбільш завантажені міські вулиці й поміститися на найменшому майданчику для паркування. Завдяки цьому транспортний засіб займає площу всього 3,1 м², а звичайний міський автомобіль приблизно 7,2 м². До того ж, на відміну від інших міських транспортних засобів, великі відкриті колеса діаметром 17" забезпечують непідробне задоволення від керування, підвищений комфорт і високу посадку, наче в позашляховика, а пасажир може насолоджуватися незрівнянним відчуттям простору. Водночас за рівнем маневровості на міських вулицях квадроцикл не має собі рівних.


Закрита конструкція, що вирізняється легкою й простою естетикою технічної досконалості, оберігає пасажирів від примх погоди, водночас забезпечує підвищений рівень безпеки. Тому цей транспортний засіб за будь-яких умов - цілком практичний варіант для поїздок містом.


Фара нагадує мотоциклетну, а дизайн заднього ліхтаря має багато спільного з авіаційною сферою, підкреслюючи маневровість транспортного засобу. Проте дизайн Minimó не лише енергійний, а й практичний.


Асиметричні двері на завісах відкриваються навіть в умовах дуже обмеженої площі. Розташовані з лівого боку дещо менші двері водія дали змогу збільшити площу засклення, що позитивно вплинуло на рівень оглядовості, а більші праві пасажирські двері полегшують посадку й висадку.


«Дизайн Minimó показує наше розуміння міської мобільності: ефективність, висока споживча цінність та економія коштів у поєднанні з яскравим дизайном. Наш Minimó демонструє, що у сфері електромобілів і транспортних засобів для спільного користування є місце для задоволення й стилю. Дизайн тут важливий, як ніколи», - прокоментував головний дизайнер SEAT Алехандро Мезонеро (Alejandro Mesonero).


Щоб задовольнити потреби міської спільноти, людям необхідно дати можливість пересуватися без обмежень. Енергоефективний комплект батарей Minimó забезпечує користувачам запас ходу понад 100 км на одному заряді. Але завдяки інноваційному дизайну більше не потрібно годинами чекати на перезаряджання батареї після вичерпання енергії.


Батарею, розташовану в зручному кріпленні під підлогою, можна за кілька секунд із найменшими зусиллями замінити на заряджену, тож квадроцикл повернеться на дорогу значно швидше, ніж інші автомобілі.

 


Зручність і комфорт для водія й пасажира

Салон Minimó - це простір. Як для транспортного засобу, що за габаритами трохи більший за мотоцикл, він має привабливу кабіну максимально можливого розміру, що вражає кількістю світла.


Коли двері піднімаються вгору, пасажирів вітає приємний на дотик, чистий і комфортний салон з розташованими за схемою 1+1 посадковими місцями, у якому й водій, і пасажир можуть однаково насолоджуватися простором. Круговий панорамний огляд дає змогу пасажирам вільно милуватися оточенням. Відстань між точками стегон заднього пасажира й водія тут така сама, як і в SEAT Mii, а відстань до дверей більша, ніж у сучасної версії SEAT Ibiza.


Заднього пасажира оточують м'які на дотик і гладенькі матеріали, мінімалістична естетика й чуттєві лінії закритих дверей. Завдяки відмові від використання традиційного фіксованого сидіння задня частина забезпечує відчуття простору й підвищеного комфорту.


У разі використання Minimó в одномісному варіанті на задньому сидінні, що є невіддільною частиною салону, можна розмістити чимало багажу. Таке практичне рішення вказує на можливі способи використання Minimó у сферах, не пов'язаних з перевезенням пасажирів.


Передня частина салону Minimó свідчить про орієнтованість передусім на потреби водія, тут сповна розкриваються переваги досвіду SEAT у забезпеченні першокласної динаміки й керованості. Квадроцикл побудований на жорсткому шасі з рознесеними по кутах 17-дюймовими колесами, а легкий і водночас міцний корпус гарантує видатні ходові якості.


Транспортний засіб надає користувачам (як приватним власникам, так і клієнтам сервісів спільного використання) комплекс комунікаційних рішень для доступу до цифрових технологій зв'язку з використанням цифрового ключа та бездротової технології Android Auto™. Розташований за кермом центральний цифровий дисплей виконує всі функції комбінації приладів і показує цифровий вміст зі смартфона користувача з дотриманням необхідних під час руху заходів безпеки. Завдяки Google Помічнику на базі платформи Android Auto користувачі зможуть стежити за дорогою й тримати руки на кермі, використовуючи голосові команди для доступу до функцій зв'язку, пошукових запитів, календаря та управління відтворенням мультимедіа.


Крім того, платформа готова відкрити свої двері перед майбутніми розробками. Minimó готується до технологій автономного керування четвертого рівня, який передбачає можливість самостійно забирати користувача за його запитом, що є одним із найбільш проблемних моментів у сфері спільного користування транспортними засобами.


Світовий дебют концепт-кара Minimó відбувся на виставці Mobile World Congress 2019 у Барселоні, а після цього він відправився також і на Женевський міжнародний автосалон.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.