Алекс СО Новини

Свіжі та актуальні новини від Алекс СО.

  1. Новини
  2. 5 порад на зиму. Як правильно користуватися системою опалення автомобіля
15.12.2021
Новини від СЕАТ

5 порад на зиму. Як правильно користуватися системою опалення автомобіля

/ Щоб вікна не запотівали, треба спрямувати дефлектори системи вентиляції на стекла й на деякий час увімкнути кондиціонер на повну потужність/ Налаштування однакової температури в усьому салоні на рівні 21,5 °C - запорука безпеки й комфорту під час руху/ На відміну від кондиціювання повітря, для підігріву салону не потрібне додаткове пальне

afewfewf

Температура нижче нуля, товстий шар снігу на землі, вкриті льодом дороги, завивання полярних вітрів. Причиною цих явищ, а також запотівання вікон у наших автомобілях є холодний атмосферний фронт, що накрив значну частину Європи. Задля підвищення комфорту і безпеки своїх подорожей у холодну погоду, візьміть до уваги наведені нижче поради й рекомендації:

Як звільнити вікна від конденсату

Вікна запотівають через контраст між низькою температурою ззовні й теплом в автомобілі. «У такій ситуації потрібно ввімкнути кондиціонер на повну потужність і спрямувати дефлектори системи вентиляції на вікна й переднє скло», - пояснює Марія Гарсія (María García), інженер відділу розробок та аеродинаміки компанії SEAT. Прискорити процес дають змогу системи на кшталт Defrost Max.

За кермом у повному комплекті зимового одягу?

Рукавички, куртка й шарф обмежують рухи, а це може бути небезпечно. «Рукавички рекомендовано надягати, лише коли через низьку температуру ви не відчуваєте рук на кермі», - зазначає експерт.

Сидіння з підігрівом

Це найефективніший спосіб дуже швидко зігрітися. Система забезпечує рівномірне нагрівання всього за три хвилини. «Підігрів слід увімкнути відразу після посадки в автомобіль, а в міру нагрівання поступово знижувати інтенсивність. Крім того, не варто надовго залишати підігрів увімкненим на повну потужність», - рекомендує Марія.

Ідеальна температура для подорожей

Вона становить 21,5 °C і називається «температура комфорту». У режимі «Авто» клімат-контроль автоматично регулює температуру в салоні вашого авто. «Він забезпечує збалансований розподіл тепла: половина об'єму теплого повітря виходить із температурою близько 40 °C в зоні ніг і поступово охолоджується, піднімаючись до тулуба й голови, щоб за кермом ви залишалися достатньо бадьорими», - пояснює інженер. Висока температура в зоні тулуба водія може викликати сонливість: «Водіння в прогрітому до 35 °C салоні можна порівняти з водінням у нетверезому стані, коли рівень алкоголю в крові становить 0,5 г/л», - застерігає вона.

Тепло без зайвих витрат

Підігрів не потребує додаткової кількості пального чи рідини. Річ у тім, що «...для опалення використовується нагріта двигуном рідина - вона віддає тепло й повертається у двигун зі значно нижчою температурою, зменшуючи тим самим навантаження на радіатор».
 
 
 

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.